Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZŠ Vodňanská

26. 3. 2019

Základní škola ve Vodňanské ulici je nejstarší základní školou ve městě.
V roce 1995 bylo výrazným způsobem připomenuto 70.výročí jejího otevření i 115. výročí české školy v Prachaticích, jejíž je současná škola historickým pokračováním.
Město Prachatice jako její zřizovatel vynakládá na údržbu i stavební úpravy ve škole nemalé prostředky. Od roku 1990 byla škola plynofikována, postavil se výtah, který umožňuje bezbariérový přístup do všech prostor, z části školního pozemku vzniklo školní hřiště, v roce 2001 byly přistavěny šatny a některé další prostory. Proběhla rozsáhlá rekonstrukce školního dvora. V roce 2006 vzniklo z nevyužívaných prostor naproti sborovně nové multimedální studio. V roce 2008 proběhla rekonstrukce objektu, kde měl dříve byt pan školník, vznikly tak 3 oddělení pro školní družinu. V roce 2011 byly vyměněna okna v celé škole a budova zateplena.
V roce 2013 byl postaven na školní zahradě altán, který je využíván nejen k odpočinku, ale především k výuce. Pro tělesnou výchovu a zájmové útvary slouží nově opravené asfaltové hřiště v Rumpálově ulici, které bylo slavnostně otevřeno 8. 11. 2013.
V současné době dochází každým rokem k úpravám a rekonstrukcím nejen prostor ve školní budově, ale i zlepšování okolí školy. V roce 2014 byla pomocí Grantu Jihočeského kraje zrekonstruována sprinterská rovinka s doskočištěm na školní zahradě, která získala moderní tartanový povrch. V okolí školy proběhly úpravy zeleně a před školní budovu byl umístěn kámen s mottem školního vzdělávacího programu. Před hlavním vchod byla instalována zvonička, která je využívána při zahájení školního roku i při slavnostní předávání pamětních listů.
Na škole pracuje stabilní pedagogický sbor. Svým výchovným a vzdělávacím působením, organizací mimoškolní činnosti žáků i výraznou podporou akcí města Prachatice si škola získala ve veřejnosti dobré jméno.

Zdroj: http://www.vodnanka.cz/historie/

2018-uvodka1-780x400.jpg